Het Concept

De Randvoorwaarden. 

 • De toepassingen op deze site gaan er van uit dat u al in het bezit bent van het product Microsoft Excel ® voor Windows vanaf versie 2007 en hoger. Dit betekent dat o.a. Apple OS gebruikers helaas geen gebruik kunnen maken van de toepassingen van deze site, omdat VBA op dat platform niet geheel compatibel is met de Windows-versies.
 • Afhankelijk van de instellingen van uw systeem kunt u bij het opstarten van de toepassing een melding krijgen dat het bestand VBA-scripts bevat en vraagt of u deze wilt activeren. Dit is een goede beveiliging om u te waarschuwen tegen ongewenste programma's zoals virussen. Om gebruik te kunnen maken van de ExcApp.nl toepassingen moet u het uitvoeren van deze VBA-scripts natuurlijk toestaan. In de handleidingen van de producten wordt omschreven hoe u hier het beste mee om kunt gaan. 
 • Met de aankoop van de toepassing geeft u aan dat u bekend bent en akkoord gaat met de voorwaarden aangaande levering en gebruiksrecht.

De Levering.

 • Na de bestelling en betaling ontvangt u onmiddellijk een bevestiging van uw inkoop op het door u opgegeven e-mail adres.
 • De toepassing moet eerst gepersonaliseerd worden. 
 • De gepersonaliseerde toepassingen wordt vervolgens zo spedig mogelijk als Excel bestand aan het zelfde e-mail adres toegezonden. De e-mail bevat ook een handleiding en de factuur als bijlage 

Uw Garantie. 

 

 • Bij het ontwikkelen van de toepassingen wordt zorgvuldig getest, maar toch kan het gebeuren dat de omgevingsvariabelen bij u net anders zijn en tot gevolg hebben dat er bijvoorbeeld foutmeldingen ontstaan. ExcApp.nl zal met de maker van het product tot het uiterste gaan om een onverwacht probleem te verhelpen, maar heeft daar ook uw medewerking voor nodig. Bijvoorbeeld om aan te geven in welke situatie het fout gaat en om een vernieuwde versie te testen. Het fiksen van de "bug" is voor u verder vanzelfsprekend kosteloos.
 • Mocht het probleem niet verholpen kunnen worden of u wenst niet te wachten of deel te nemen aan de oplossing, dan krijgt u in alle gevallen uw aankoop bedrag geretourneerd. Het recht van gebruik vervalt daarmee. 

Het Gebruiksrecht. 

 

 • Alle aankopen bij ExcApp.nl geven u het levenslange recht om die versie van de toepassing op 1 PC te gebruiken. 
  Het maken van Back-up's voor eigen gebruik en het verhuizen van de toepassing naar een andere eigen PC is toegestaan. 
 • Als de aankoop op naam van een organisatie staat, bijvoorbeeld een Vereniging of Stichting dan is de toepassing binnen de organisatie ook overdraagbaar. Dus stel dat het een financiële toepassing betreft en de vereniging wisselt van Penningmeester, dan kan de toepassing met de functie mee verhuizen naar diens PC. 
 • Conform het auteursrecht is het niet toegestaan om meerdere kopieën van één aankoop op diverse PC's te benutten. Om bovenstaande gebruikskopieën en overdrachten binnen een organisatie mogelijk te maken, hebben de toepassingen géén beveiliging tegen het kopiëren. 
  In plaats daarvan zijn ze allen op meerdere verborgen punten persoonlijk geïdentificeerd. Illegale kopieën kunnen hiermee niet voorkomen worden, maar wel terug gebracht naar de bron die uiteindelijk verantwoordelijk zal worden gehouden voor de oneigenlijke verspreiding.
 • Het is ook in uw belang om geen kopieën van derden te benutten.  Het is namelijk voor kwaadwillenden relatief eenvoudig om varianten van de toepassing in omloop te brengen onder dezelfde naam en die uiterlijk hetzelfde doet als de toepassing op deze site, maar tevens wat handige zaken op uw PC uitvoert voor eigen gewin. 
 • Tenslotte is er geen noodzaak om illegale kopieën te benutten, gezien het lage-prijzen-concept.

Het lage prijzen concept.

 • ExcApp.nl hanteert opzettelijk (soms belachelijk) lage prijzen, om de keuze voor eerlijk gebruik eenvoudig te maken.
 • U ontvangt voor die lage prijs immers een functionele garantie (bug fix service) en garantie tegen het ongewild kopiëren van kwaadwillende rondzwervende varianten.  Anders gezegd koopt u de garantie dat de toepassing doet wat het belooft en alleen dat.
 • Wij hopen vanuit het eerlijkheidsprincipe, dat dit de drang om liever te werken met onbetaalde kopieën bij veel mensen wegneemt. 
 • Nog liever bouwen wij aan een relatie met u als gebruiker, waarbij u aangeeft welke toepassingen en/of verbetermogelijkheden u nog mist. Zie hieronder "Participeren". 

Participeren.

 

 • Heeft u een tip voor een nieuwe toepassing of een verbeteringsvoorstel op een bestaande? Als dit voorstel gehonoreerd wordt door ExcApp.nl met een nieuw product of versie, dan krijgt u die geheel gratis toegezonden per e-mail. 
 • U mag zelf besluiten of u de "credits" van de goede tip wilt laten vastleggen door een vermelding met uw naam en woonplaats in de toepassing, handleiding en website. De auteursrechten van het product worden en/of blijven bezit van de ontwikkelaar.
 • Bent u zelf ontwikkelaar en heeft u een fantastische Excel toepassing die u graag via deze site aan het grote publiek wilt aanbieden, neem dan contact met ons op via het contactformulier.